Bize Yazın!

Lütfen güvenlik kodunu, kutucuğa giriniz

6rcXE

Hizmet Talep Edin!

Lütfen güvenlik kodunu, kutucuğa giriniz

6rcXE

Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni

Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni

GİZLİLİK POLİTİKASI

Şu an bulunmuş olduğunuz web sitesi, TFM Grup ve Bağlı Şirketleri tarafından kullanılmaktadır.

TFM Grup’a bağlı şirketler, (Bundan böyle TFM olarak bahsedilecek) tarafından yönetilen www.tfm.com.tr , (Bundan böyle web sitesi olarak bahsedilecek) yasal düzenlemelere uygun olarak düzenlenmiştir ve TFM iş yönetimi sisteminin bir parçasıdır. Bu web sitesi, TFM tarafından korunmakta olup, diğer web sitelerine yönlendirmeler de içerebilmektedir.

Eğer ziyaretçi olarak web sitesine eriştiyseniz, sisteme giriş yapma yetkiniz kısıtlanmış ve belirli bölümleri yasaklanmıştır. Web sitesi dinamiğini değiştirecek sistem girişimleri yapmamanız önerilir. TFM sistemleri tarafından web sitesine yapılacak herhangi bir saldırı girişimi belirlendiğinde, bu durum yetkili mecralara iletilecek ve yasal yollara başvurulacaktır.

1.      Genel

TFM, web sitesini, ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke edinmiştir. Bu nedenle, işbu gizlilik beyanı (politikası), web sitesini kullanırken kişilerin ne tür bilgilerinin TFM tarafından alındığını, bunların nasıl kullanıldığını ve korunduğunu kapsar. Ayrıca, İşbu Gizlilik Beyanı çerçevesinde bu bilgilerin sizin tarafından nasıl denetlenebileceği ve ihtiyaç dahilinde TFM’ye başvurarak nasıl silinebileceğine dair bilgileri de kapsamaktadır.

İşbu Beyan, TFM ve Bağlı Şirketleri içerisinde yer alan ve başka sitelere yönlendirmeler yapan linkleri de kapsamaktadır. (Hyperlinked Web Siteleri) İşbu Beyan, yönlendirilmiş web sitelerindeki olabilecek yönlendirmeleri ve verileri kapsamamaktadır.

2.      Kişisel Bilgilerin Korunması, Kullanılması ve İşlenmesi

Belirli bir kişiye ait kullanılacak veriler, yalnızca bu kişinin kendi istemiyle veri girmesi ya da bu hususta açıkça muvakafat vermesi ile mümkündür. Veri girilmesi ya da bu hususta açıkça muvafakat verilmesi, kişinin aşağıda belirtilen şartlar ile mutabık olduğunun göstergesidir.

TFM ve bağlı şirketlerinin web sitelerini ziyaret ettiğinizde, sistem yönetimi istatistiki verileri otomatik olarak devreye girecektir. Bu verilerin arasında, internet servis sağlayıcınızın ismi, bazı durumlarda IP adresiniz, web gezgini yazılımınızın versiyonu, erişim sağlanan bilgisayarın işletim sistemi, bize yönlendiren web sitesi, sitemizdeyken ziyaret ettiğiniz diğer siteler,  ve sitemizi bulmak için kullandığınız arma sözcükleri bulunmaktadır. Back up uygulamaları da site ziyaretiniz sırasında aktif olacaktır.

Duruma bağlı olarak bu tür veriler, site ziyareti hakkında bazı sorunlar çıkarılmasını sağlar. Ancak hiçbir kişisel bilgi bu çerçevede kullanılmayacaktır. Bu tür kişiye özel veriler, sadece anonimleştirilerek kullanılabilecektir. Veri güvenliğine ilişkin mevcut yasal düzenlemeler, kişisel güvenliği garanti altına alacak şekilde şekillendirilmiştir. İşbu durumda TFM, hizmet sağlayıcılarına veri aktarılması durumunda gerekli teknik ve organizasyonel işlemler gerçekleştirilecektir.

TFM, kendi isteğinizle kişisel bilgilerinizin verilmesi halinde, bu bilgileri yasada öngörülen ya da ziyaretçinin muvafakat beyannamesinde belirtilen sınırlamalar dahilinde kullanılacağını, işleme alnacağını ya da aktarılacağını taahhüt eder. TFM kişisel olarak tanımlanabilecek bilgilerinizi sizin bu yönde izniniz olmadıkça ilgisiz üçüncü şahıslara açıklamaz, satmaz veya onlarla paylaşmaz (bizim adımıza belli görevleri yapıp da bilgilerinizi gizli tutmak zorunda olan üçüncü şahıslar veya şirketimizin hisselerini veya kontrolünü üzerine alan üçüncü şahıslar hariçtir). Mevzuatın bunu öngördüğü durumlarda, doğabilecek yasal sorumluluğa karşı tedbir almak ve/veya bir dava, veya yasal süreçte yetkili bir mahkeme veya herhangi bir resmi makamın emri, talebi, ihtarı, kararına veya yürürlükteki herhangi bir kanun veya düzenlemeye uymak amacıyla gerekli olduğunu düşündüğümüz zaman da bilgi açıklayabilir veya açıklamak durumunda kalabiliriz.

İşbu Gizlilik Politikası’na ilişkin olası değişiklikler, bu sayfada yayımlanacak, güncellenecek ve bilgi almanız sağlanacaktır.

3.      Güvenlik

TFM, bilgilerinizi güvenli bir şekilde saklamaktadır. Dolayısıyla söz konusu bilgilerin herhangi bir kayıba, suistimale ya da değişikliğe karşı korunması için gerekli tüm önlemler alınmaktadır. TFM’nin gerekli hizmeti web sitesi kullanıcılarına ulaştırmak için bilgilerinize erişimi olan sözleşme ortakları, sözleşmesel yükümlülükleri çerçevesinde bu bilgileri gizli tutmayı ve başka hiçbir amaçla kullanmamayı taahhüt eder. Bazı durumlarda kişisel bilgilerinizin TFM bağlı şirketleri ile paylaşılması gerekecektir. Bu durumlarda bilgileriniz gizli addedilecektir.

4.      Çocuklara ait, kişiye dair bilgiler

TFM web sitesinin yetişkinler için kullanılması öngörülmüş olup, 18 yaşını doldurmamış, fiil ehliyeti almamış ya da erişkin olmayan kişilere uygun değildir. Ebebeynlerin ya da yasal velilerin, gözetimleri altındaki çocukların herhangi bir kişiye ilişkin bilgileri TFM’ye ulaştırıldığına dair şüpheleri olması halinde, söz konusu bilgilerin silinmesini istiyorsa, derhal bizle irtibata geçmelerini rica ederiz. Böyle bir durumda, söz konusu bilgiler hiç vakit kaybetmeden silinecektir. Web sitesinin  Kullanım Koşullarına aykırı hareket etmeniz nedeniyle iddia edilecek her türlü kayıp, yükümlülük, hak talebi, istem, zarar veya giderden (makul ölçüler dahilinde mahkeme masrafları dahil) bizi ve bağlı ortaklıklarımızı, iş ortaklarımızı, yöneticilerimizi, yönetim kurulu üyelerimizi, çalışanlarımızı ve mümessillerimizi ari tutmayı, savunmayı ve tazmin etmeyi kabul etmektesiniz. Tarafınızca tazmin edilmesi gereken  konularda savunma ve süreç kontrolünü üstlenme hakkını saklı tutmakla birlikte bunu yapmamız tazminat yükümlülüklerinizi ortadan kaldırmayacaktır.

 5.      Çerez (Cookie ) Politikası

Çerezleri” Neden Kullanırız?’ Pek çok şirket gibi, TFM de  toplu bilgiler toplamak için “çerez” teknolojisini kullanabilir. Çerezler bir sitenin bir tarayıcıya gönderebileceği küçük veri ögeleri olup, sonrasında sabit diskinizde belleğe alınarak tekrar geldiğinizde sizi tanıyabilmemize imkan verir. Çerezler web sitemizi ziyaret ederken tercihlerinizi kaydederek internetten daha fazlasını elde etmenizi sağlayabilir. Çerezler  kişisel olarak tanımlanabilecek herhangi bir bilgi içermez. Tarayıcınızı bir çerez aldığınızda size haber verecek veya çerezleri toptan devre dışı bırakacak biçimde ayarlayabilirsiniz.

6.        Üçüncü Şahıs İçeriği

Web sitemizde dolaşırken, üçüncü bir şahsa ait belli içeriklerle karşılaşabilirsiniz. Bu üçüncü şahıslar kendi çerezlerini de bırakabilirler ve bu çerezler de bazı tercihlerinizi tanımlamak için kullanılabileceği gibi, eğer o üçüncü şahıslarla daha öncesinde bir temasınız olmuşsa sizi tanımalarını da sağlayabilir. Üçüncü şahısların bu türden teknolojileri kullanması, hangi bilgileri topladıkları veya bu bilgileri nasıl kullandıkları bizim kontrolümüz dışındadır. 

7.      Web İzleme

TFM ve bağlı şirketleri web siteleri, çerez kullanma politikasında da belirtilen yöntemlerle veri toplayabilir ve saklayabilir. Bu veriler, pazarlama ve optimizasyon çalışmalarında değerlendirilir. İşbu veriler, anonim kullanıcı profilleri oluşturmak için de kullanılabilir.

Her tarayıcı ve mobil cihaz için farklı çerezler ayarlanmıştır. Bu nedenle, evde, işyerinde ya da farklı tarayıcılarla web sitemizi ziyaret ederseniz, her bir aygıt veya tarayıcı ayrıca veri depolamasına tabi olacaktır.

8.        Kullanım Koşullarında Değişiklik

TFM Web Sitesi  Kullanım  Koşullarında size önceden bildirimde bulunmaksızın ve herhangi bir yükümlülük altına girmeksizin tamamen kendi takdirine bağlı olarak değişiklik yapma, yeni madde ekleme veya çıkarma hakkına sahiptir. Bu Kullanım Koşullarında yapılacak değişiklikler, söz konusu değişikliklerin web sitesinde yayınlanması ile geçerlilik kazanacaktır. Değişikliklerden sonra web sitesini kullanmaya devam etmeniz yapılan değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelir, bu nedenle web sitesini zaman zaman kontrol etmenizi öneririz.

9.         İstek ve Sorular

Depolanan bilgiler, yasal veya sözleşmesel dosyalama süresi sona erdiğinde ya da TFM’nin artık gereksinimi kalmaması durumunda, TFM tarafından silinecektir. Ancak, istediğiniz zaman size ait bilgilerin silinmesini talep edebilirsiniz. Konu ile ilgili info@tfm.com.tr  adresi üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

10.      Sosyal Medya Eklentilerinin Kullanımı

Facebook.com, twitter.com ya da linkedin.com gibi sosyal ağların eklentileri, web sitesine gömülü olarak yerleştirilebilir. Piksel kodu, html satırı ya da tag manager şeklinde web sitesine yerleştirilebilecek bu kodlar, sırasıyla Facebook Inc., Twitter Inc. Ve LinkedIn Inc. şirketlerinin sorumluluğundadır.

Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ABD ("Facebook") tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ABD tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://twitter.com/about/resources/buttons

LinkedIn, LinkedIn Inc., Gardner House, 2 Wilton Pl, Grand Canal Dock, Dublin, Dublin 2, İrlanda tarafından işletilmektedir. LinkedIn eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developer.linkedin.com/plugins#

Web sitesinde yer alan eklenti servisleri, hangi sayfaları ziyaret ettiğinizi belirlememize yardımcı olur. Facebook ve bağlı şirketleri, Twitter ve bağlı şirketleri ya da LinkedIn hesabınızın web tarayıcınızda bağlı olması durumunda ise, servis sağlayıcı, kullanıcı hesabınızla eriştiğiniz bilgileri analiz eder. İlgi alanlarınıza, kullanım alışkanlıklarınıza ya da tercihlerinize göre verileri toplayabilir ve bunları yorumlanabilir hale getirebilir.

Web sitesine gömülü olarak gördüğünüz ya da görebileceğiniz etkileşim butonları da, bu servis kapsamında hareket eder. (Örneğin, Like butonuna tıkladığınızda, yorum yazdığınızda) Etkileşime geçildiğinde, bu bilgi, tarayıcı tarafından doğrudan saklanmak üzere servis sağlayıcısına aktarılır.

Facebook ya da Twitter tarafından veri toplanması ve kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgilere ve bu şartlar altında gizliliğinizi korumak için faydalanabileceğiniz haklar ve olasılıklara servis sağlayıcının veri koruma/gizlilik tavsiyeleri altından ulaşabilirsiniz.

Veri koruma/Facebook tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: http://www.facebook.com/policy.php

Veri koruma/Twitter tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: https://twitter.com/privacy

Facebook ya da Twitter'ın, sitelerinde sahip olduğunuz kullanıcı hesabınızla web sitemize ziyaretinize ilişkin bağlantı kurmasını engellemek için, web sayfalarımıza erişmeden önce ilgili kullanıcı hesaplarında oturumunuzu kapatmanız gerekir.

11.       Kullanım Kısıtlamaları

TFM’nin daha önceden açık yazılı izni olmaksızın bu web sitesini, içeriğini veya herhangi bir bölümünü hiçbir şekilde veya hiçbir araçla (elektronik, mekanik, fotokopi alma veya diğer) indiremez, değiştiremez, çoğaltamaz, yeniden nakledemez, dağıtamaz, yayamaz, satamaz, basamaz, yayınlayamaz, kullanamaz, icra edemez veya dolaşıma sokamazsınız. İndirme işlemi sonucunda indirdiğiniz materyal üzerinde hiçbir hak, mülkiyet veya yararlanma hakkı edinmiş olmazsınız. Web sitemize erişim ve bu siteyi kullanım hakkınız Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olmakla birlikte kaynak kanun ve yönetmeliklere de tabi olabilir. Web sitemizin kullanılmasıyla ilgili tüm bu belirtilen kanun ve yönetmeliklere uyacağınızı kabul etmektesiniz.

12.  Yasal Uyarı

TFM web sitesinde size doğru ve güncel bilgi vermek için ticari olarak elinden gelen gayreti göstermiş bulunmaktadır. Bununla birlikte, TFM bu web sitesinde yer verilen, web sitesinden indirilen veya erişilen bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği, güncelliği veya eksiksizliği konusunda herhangi bir garanti vermemektedir.

Bu web sitesinde aksi açıkça belirtilenler haricinde, web sitesinin performansı ve web sitesinden erişilen veya web sitesinde sunulan tüm bilgiler, ürünler veya hizmetler, (tamamiyle ilgili yasal mevzuatın elverdiği ölçüde) mülkiyet, satılabilirlik, belli bir amaca uygunluk, üçüncü şahıs haklarına tecavüz edilmemesi veya sistem entegrasyonu ile ilgili garantiler veya zımni garantiler de dahil olmak üzere  açık veya zımni herhangi bir beyan veya garanti verilmeksizin “olduğu gibi” esasıyla sunulmaktadır. TFM, web sitesinde aksi açıkça belirtilenler haricinde, web sitesinin veya web sitesinden erişilen veya elde edilen her türlü bilgi, ürün veya hizmetin süreklilik arz edeceği, kesintisiz olacağı, hatasız olacağı (veya hatalar tespit edildiğinde düzeltileceği), güvenli olduğu veya virüs veya diğer zararlı unsurları içermediği yönünde size karşı herhangi bir beyanda bulunmamakta veya garanti vermemektedir. TFM, web sitesine girmeniz, web sitesinden herhangi bir materyal indirmeniz veya web sitesindeki materyalleri kullanmanız sonucunda yaşanabilecek güvenlik ihlallerinden veya bilgisayar sisteminizde oluşabilecek hasarlardan veya veri kayıplarından hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktır.

TFM, tamamen kendi takdirine bağlı olarak, herhangi bir yükümlülük altına girmeksizin veya bildirimde bulunmaksızın web sitesinin tamamını veya bir bölümünü veya web sitesinde yer verilen herhangi bir içeriği değiştirme, bunlara erişimi devre dışı bırakma veya geçici veya kalıcı olarak durdurma hakkını saklı tutar.

Web sitemizi ziyaret etmekle, bu web sitesini kullanmanın ve bu web sitesinde yer verilen bilgilere itimat etmenin riskinin size ait olacağını onaylamış ve kabul etmiş bulunmaktasınız. Sözleşme veya haksız fiil olup olmadığına bakılmaksızın, bu web sitesinin kullanılması veya performansı dolayısıyla herhangi bir şekilde doğacak tüm doğrudan, dolaylı, menfi, müsbet, ya da diğer zarar ve hasarlardan, bunların ortaya çıkma olasılığı TFM veya yetkili temsilcilerine bildirilmiş olsa dahi, TFM sorumlu tutulamaz.

13.  Mülkiyet Konusu Haklar

TFM ticari markası ve tescil edilmiş olsun olmasın grafikler, logolar, “genel görüntü” ve ticari takdim şekli de dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere TFM’nin diğer tüm ticari marka ve hizmet markaları üzerindeki mülkiyet hakları TFM ve TFM bağlı şirketlerine aittir, ait olmaya devam edecektir ve ulusal ve uluslararası ticari marka kanunlarıyla korunmaktadır. TFM veya TFM  bağlı şirketinin önceden yazılı izni alınmadan bu ticari marka ve hizmet markalarının kullanılması yasaktır. Bu web sitesinde bulunan diğer ticari markalar, ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir. TFM bunlar, bunların sahipleri, ürünleri veya hizmetleri hakkında hiçbir beyanda bulunmamaktadır.

Bu web sitesindeki tüm içerikler ve bunları konu alan derlemeler TFM ve TFM  bağlı şirketlerinin (veya belli durumlarda, bu web sitesinin başka kullanıcılarının veya üçüncü şahıs içerik sağlayıcılarının) mülkiyetinde olup bu içerikler ulusal ve uluslararası ticari marka kanunlarıyla korunmaktadır. Bu web sitesinde yer verilen bilgiler yalnızca kendi kişisel kullanım amaçlarınız için veya temsil ettiğiniz işletmenin ticari amaçlı olmayan iç işlerinde Kullanım Koşullarında öngörüldüğü şekilde kullanılabilir, ancak bunlar içerik dışına çıkarılamaz veya yanıltıcı veya ayrımcı bir biçimde takdim edilemez. TFM   size açıkça vermediği tüm haklarını saklı tutmaktadır.

TFM GROUP AYDINLATMA METNİ

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Düzenlenen Aydınlatma Metni

TFM Group olarak; Türkiye’de faaliyet gösteren TFM Hizmet ve İşletmecilik Tic. Ltd. Şti., TFM Güvenlik Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Genel Enerji İş Sağlığı Güvenliği ve Teknik Hizmetleri Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., TFM Turizm Ve Otelcilik San. Tic. Ltd. Şti. şirketlerimiz için işbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine ilişkin Aydınlatma Metni veri sorumlusu sıfatıyla 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) uygun olarak elde edilen Kişisel verilerin işlenme ve toplanma amaçları, Kanun’a uygun olarak korunması, saklanması, kullanılması, aktarılması, silinmesi ve anonimleştirilmesi hususlarının hukuki sınırlarını çizmek suretiyle işbu hususlara ilişkin kişisel veri sahiplerini bilgilendirmek ve bu yolla aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amaçlarıyla kaleme alınmıştır. Buna istinaden TFM Grup kişisel verileri hangi amaçlarla işlediğine, işlenen verilerin kimlere hangi amaçlarla aktarılabileceğine, kişisel veri toplama yöntemimiz ve hukuki sebebi ile veri sahibinin haklarına aşağıda detaylıca yer verilecektir.

TFM Grup (“TFM ”) olarak işbu Aydınlatma Metni aracılığıyla kişisel verilerin korunması ve işlenmesine yönelik her türlü hukuki zemini ve süreci oluşturarak ve ilişkili olduğumuz tüm kişiler nezdinde bu hususta farkındalık yaratarak Kanun’a uyum sağlamayı amaçlamaktayız.

1         AYDINLATMA METNİNİN AMACI VE KAPSAMI

TFM tarafından kişisel verilere ilişkin gerçekleştirilecek her türlü işlemin 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile birlikte ilgili sair mevzuat uyarınca hukuka ve usule uygun bir biçimde yürütülmesi amaçlanmaktadır..

Bu kapsamda kişisel verileri herhangi bir şekilde elde edilecek, kaydedilecek, depolanacak, işlenecek, saklanacak, kullanılacak, aktarılacak ya da devralınacak gerçek müşteriler, potansiyel müşteriler, şirket hissedarları, şirket yetkilileri, şirket çalışanları, çalışan adayları, işbirliği içinde olduğumuz kurumların çalışanları, hissedarları ve yetkilileri, ziyaretçiler ve ilgili diğer tüm üçüncü kişiler bakımından işbu Aydınlatma metni düzenlenmiş bulunmaktadır.

2         KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR

2.1 Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Genel İlkeler

Şirketlerimiz, Kanun’a uygun olarak toplamış olduğu kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda Kanun ve ilgili sair mevzuatta belirlenen genel ilkeler ile öngörülen usul ve esaslar dahilinde hareket eder. TFM, işbu verilerin korunması ve işlenmesi sırasında Kanun’un 4. Maddesine uygun olarak aşağıdaki ilkelere uygun davranacağını beyan ve taahhüt etmektedir:

i. TFM, her türlü kişisel veri işleme sürecinde hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun davranacak ve orantılılık ilkesinin gereklerini gözetecektir.

ii. TFM, veri sorumlusu sıfatıyla işlediği her türlü kişisel verinin doğru ve güncel olmasını sağlayacak, bu doğrultuda gerekli tüm tedbirleri alacaktır.

iii. TFM, veri sorumlusu olarak veri işleme faaliyetlerini ancak belirli, açık ve meşru amaçlarla sınırlı tutacaktır.

iv. TFM, veri sorumlusu olarak elde ettiği kişisel verileri ancak işlendiği amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işleyebilecektir. Bu kapsamda kişisel veriler, ancak belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için elverişli olduğu takdirde işlenebilecek ve bu amaçlar sonradan ortaya çıkması muhtemel ihtiyaçların karşılanması için genişletilemeyecektir.

v. TFM, veri sorumlusu olarak işlediği her türlü kişisel veriyi ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendiği amaç için gerekli olan süre ile sınırlı olmak kaydıyla muhafaza edebilecektir. Buna ilişkin olarak TFM, Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesine ve KVK Kanunu’nun 4.ve 7. maddelerine uygun şekilde hareket edecektir.

2.2  Kişisel Verilerin İşlenebilmesi İçin Gerekli Olan Şartlar

TFM tarafından, Kanun’un 1. ve 2. Maddelerine uygun olarak toplanan kişisel veriler, veri sahibinin açık rızası doğrultusunda ve Aydınlatma Metninin  2.1 maddesinde açıklanan ilkelere uygun olarak kısmen veya tamamen otomatik olan ya da olmayan herhangi bir yolla işlenebilecektir. İşbu kişisel veriler, Kanun’un 5. maddesinde belirtilen hallerden bir veya birkaçının varlığı halinde açık rıza aranmaksızın işlenebilir.

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf  ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini içeren veriler ise KVK Kanunu kapsamında “özel nitelikli kişisel veri” teşkil etmekte olup, özel nitelikteki kişisel verilerin işlenmesi ile üçüncü kişilere ve yurtdışına aktarılmasına ilişkin konularda yukarıda belirtilen yükümlülüklerin yanı sıra kanunun aradığı özel gereklilikler söz konusudur. TFM, özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi durumlarında da Kanun’da düzenlenen özel hükümlere uygun davranacağını beyan ve taahhüt etmektedir.

3         ŞİRKETLERİMİZ TARAFINDAN İŞLENECEK KİŞİSEL VERİLERİN VE VERİ SAHİPLERİNİNTANIMLANMASI

KVK Kanunu madde 10 uyarınca aydınlatma yükümlülüğümüz bulunmakta olup, işbu yükümlülüğümüze istinaden Şirketlerimiz tarafından hangi kişisel verilerin işleneceği ile hangi amaçlarla işlendiği hakkında veri sahiplerini bilgilendirmekte ve işbu metin ile aydınlatmaktayız. Şirketlerimiz tarafından işlenen kişisel veriler ile işbu verilerin hedef kitleleri aşağıdaki tabloda kategorize edilmiştir.

3.1. Şirketlerimiz Tarafından İşlenecek Kişisel Verilerin Tanımlanması

Aşağıdaki tabloda kategorize edilen kişisel veriler, KVK Kanunu’na uygun olarak işbu Aydınlatma Metninin  2.2 maddesinde açıklanmış kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçının varlığı halinde ve işbu Aydınlatma Metni’nin 2.1 maddesinde açıklanan ilkelere uygun olarak her türlü işleme sürecine dahil edilebilecektir. 

İşlenen Kişisel Veriler Açıklama
Kimlik Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişinin kimliğine ilişkin bilgilerdir. Bu bilgilere örnek olarak; ad-soyad, T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan bilgileri, bu bilgileri içeren ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi belgeler, vukuatlı nüfus kayıt bilgisi, ikametgah bilgisi, özgeçmiş bilgisi, imza bilgisi, vergi numarası, SGK numarası, taşıt plakası bilgisi verilebilir. 
İletişim Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişinin iletişim bilgilerine ilişkin bilgilerdir. Bu bilgilere örnek olarak; telefon numarası, e-posta bilgisi, adres bilgisi, faks numarası, IP adresi verilebilir.
Lokasyon Bilgisi TFM tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde çalışanların Şirkete ait araçları kullanırken bulundukları konumu tespit eden ve kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin bilgilerdir. Bu bilgilere örnek olarak; GPS lokasyonu, seyahat verileri vb. verilebilir.
Aile Bireyleri ve Yakınlara
İlişkin Bilgiler
Veri sahiplerinin menfaatlerini korumak amacıyla edinilmiş aile bireyleri, yakınları ve acil durumlarda ulaşılabilecek diğer kişilere ilişkin bilgilerdir. Bu bilgilere örnek olarak; eş-anne-baba-çocuk gibi kişilere ait ad-soyad, telefon numarası vb. verilebilir.
Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişinin Şirketlerimize ait fiziksel alanlara giriş çıkış ve bu alanlarda kalışlarına ilişkin her türlü bilgidir. Bu bilgilere örnek olarak; işe giriş çıkış log kayıtları, ziyaretçi kayıtları, kamera kayıtları, parmak izi kayıtları ve güvenlik noktasında alınan kayıtlar verilebilir.
Kurumsal Bilgi Şirketlerimizin kurumsal yapısı bünyesinde elde edilmiş ve muhafaza edilmiş olan kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgidir. Bu bilgilere örnek olarak; imza sirküleri bilgisi, firma yönetici ve çalışan bilgileri, unvan bilgisi, pozisyon bilgisi, vb. verilebilir.
Finansal Bilgi Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişinin Şirketlerimiz ile arasındaki hukuki ilişkinin niteliğine göre edinilmiş ve bu ilişkiyi finanse etmeye yarayan veya bu ilişkinin finansal sonucunu gösteren her türlü bilgidir. Bu bilgilere örnek olarak; banka adı, banka hesap numarası, vergi kimlik numarası, IBAN numarası, kredi kartı bilgisi, malvarlığı verisi, gelir bilgisi, Findeks Raporu vb. verilebilir.
Görsel/İşitsel Bilgi Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin fiziksel mekan güvenlik bilgisi kapsamında edinilmiş kayıtlar hariç her türlü fotoğraf ve kamera kayıtları, ses kayıtları vb. bilgilerdir.
Evrak Bilgisi Kimliği belirli ve belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin Şirketlerimiz ile imzalanmış her türlü evraka ait bilgidir. Bu bilgilere örnek olarak; sözleşmeler, sözleşme fesih bildirimleri, ek protokoller, mahkeme ve idari merci evrakları vb. verilebilir.
Özlük Bilgisi TFM ile aralarında bulunan iş akdi uyarınca kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin bu kişilerin özlük haklarını oluşturacak bilgilerdir. Bu bilgilere örnek olarak; bordro bilgisi, banka dekontları,  puantaj kayıtları, SGK bilgisi, yan hak bilgileri, yıllık izin-mazeret tutanakları, görev değişikliği formları, Beyan ve rıza onay belgeleri, iş sözleşmeleri, bilgi güvenliği taahhütnameleri, performans değerlendirme raporları ve sayılanlarla sınırlı olmaksızın kanunen özlük dosyasına girmesi gereken her türlü bilgi ve belge verilebilir.
Çalışan Adayı Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin iş akdinin kurulmasına yönelik elde edilmiş her türlü bilgidir. Bu bilgilere örnek olarak; özgeçmiş bilgisi, mülakat notları, TC Kimlik numarası, emeklilik bilgileri, adres, telefon, e-posta, kişilik envanteri kayıtları vb. verilebilir.
Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi TFM’ye iletilen her türlü talep ve şikayet ile bunların alınmasına ilişkin her türlü kayıt ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü rapor, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin olduğu takdirde talep/şikayet yönetim bilgisi teşkil eder.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.2.   Şirketlerimiz Tarafından İşlenecek Kişisel Verilerin Sahiplerinin Tanımlanması

İşbu Aydınlatma Metni içerisinde yer alan  kişiler, gerçek müşteriler, potansiyel müşteriler, Müşteri yetkilileri ve çalışanları, şirket hissedarları, şirket yetkilileri, şirket çalışanları, çalışan adayları, işbirliği içinde olduğumuz kurumların çalışanları, hissedarları ve yetkilileri, ziyaretçiler ve ilgili diğer tüm üçüncü kişiler olup, Şirketlerimizin işbu hedef kitlesi, aşağıdaki tabloda kategorize edilmiştir:

Kişisel Veri Sahipleri Açıklamalar
Şirket Çalışanları Şirketlerimiz ile aralarında akdedilmiş iş sözleşmesi uyarınca TFM bünyesinde çalışan gerçek kişilerdir.
Çalışan Adayları TFM’ye iş başvurusunda bulunmuş veya özgeçmiş bilgilerini herhangi bir yolla Şirketlerimize ulaştırmış gerçek kişilerdir.
Gerçek Müşteriler Şirketlerimiz ile aralarında mevcut sözleşmesel ilişki uyarınca ve TFM’nin her türlü iş ilişkisi kapsamında kişisel verilerini edinmiş olduğu gerçek kişilerdir.
Potansiyel Müşteriler Şirketlerimiz ile aralarında sözleşmesel ilişki bulunmaksızın TFM’nin her türlü iş ilişkisi kapsamında kişisel verilerini edinmiş olduğu gerçek kişilerdir.

Şirket Hissedarları

TFM hisselerine sahip gerçek kişilerdir.
Şirket Yetkilileri TFM yönetim kurulu üyeleri ve TFM bünyesinde yönetime yetkili diğer gerçek kişilerdir.
İşbirliği İçinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları,
Hissedarları ve Yetkilileri
TFM’nin her türlü iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kurumlarda hizmet sözleşmesi ile çalışanlar, bu kurumların hissedarları ve yetkilileri dahil olmak üzere ilgili tüm gerçek kişilerdir.
Ziyaretçi TFM’nin fiziksel mekanlarını veya internet sitesini hangi amaçla olduğu fark etmeksizin ziyaret etmiş gerçek kişilerdir.
Üçüncü Kişi İşbu Prosedür kapsamında yer almayan ilgili her türlü gerçek kişidir. Bu kişilere örnek olarak; Bağımsız bölüm sahibi, kiracı, kefil, refakatçi, aile bireyleri ve yakınlar, eski çalışanlar vb. verilebilir.
Müşteri Yetkilileri ve Çalışanları Şirketlerimiz ile aralarında mevcut sözleşmesel ilişki uyarınca ve TFM’nin her türlü iş ilişkisi kapsamında yetkililerine ve çalışanlarına yönelik kişisel verilerini edinmiş olduğu gerçek kişilerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA VE İŞLENME AMAÇLARI

İşbu Aydınlatma Metninin 3.2. maddesinde tanımlanan veri sahiplerinden alınan kişisel veriler aşağıda yer alan amaçlarla toplanmakta ve işlenmektedir:

  • Müşteriler ve İş ortaklarımız ile İmzalamış olduğumuz hizmet sözleşmeleri kapsamında, hizmetin ifası ile ilgili olarak hizmet verilebilmesi amacıyla, operasyonel yürütüm ve takip, Şirket faaliyet konularına uygun olarak uyumlu olması zorunlu olan kanunlar kapsamında gerekli denetim ve bildirimler, hizmetler ile ilgili gerekli olan tüm işlemlerin icrası ve takibi, risk değerlendirmesi yapılması ve raporlamaları, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, velhasıl hizmetleri ile ilgili operasyonel süreçlerin planlanması ve icrası,
  • Güvenlik nedeni ile kapı giriş-çıkışlarında Müşteri çalışanları, ziyaretçi kayıtları oluşturulması ve yönetilmesi,
  • Sözleşmenin ifasından kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi, hasar veya kaza süreçlerinin tespiti ve sair süreçlerin yürütülmesi ve takibi,
  • Sözleşmeden kaynaklı verilen hizmete yönelik faturalandırma faaliyetleri dahil olmak üzere mali, muhasebe ve finansal işlemlerin yürütülmesi,
  • Müşterilere verilecek hizmet ile ilgili olarak yasal sınırlar içerisinde değerlendirme, analiz ve risk yönetim çalışmalarının yapılabilmesi,
  • Müşteri ve şirket çalışanlarımız ile ilişkilerin yürütülmesi ve kurumsal yönetim faaliyetlerinin takibi,
  • Müşteri, şirket çalışanları ve 3. kişi talep ve şikayetlerinin yönetimi ve takibi,
  • Şirketlerimiz tarafından sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması,
  • İş ve operasyonların sürdürülmesi, Şirket faaliyetlerinin ve prosedürlerinin yürütülebilmesi,
  • Risk yönetiminin yapılması, iş sürekliliğinin sağlanması, sözleşme süreçlerinin veya hukuki taleplerin takibi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, bilgi teknolojileri alt yapısının oluşturulması ve yönetilmesi,
  • Şirketlerimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile Şirketlerimiz ve Şirketlerimiz ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini,
  • İş ortakları, grup şirketler veya tedarikçilerle yürütülen işlerin planlanması ve takibi,
  • Hukuki süreçlerin ve resmi kurumlarla iletişim süreçlerinin takibi ve icrası,
  • Hizmetin daha verimli hale gelmesi amacıyla KPI Raporlarının oluşturulması,
  • Müşteri’lere yönelik yapılacak etkinliklerin organizasyonu ve takibi,
  • Gerek hizmet akitlerinin gerekse iş akitlerinin kurulabilmesi amacı ile potansiyel Müşterilerden ve çalışan adaylarından alınan bilgiler,
  • Şirket çalışanlarımız açısından, kurulan iş akdi kapsamında çalışma ve performans değerlendirme süreçlerinin ve iş faaliyetlerinin planlanması, ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli bildirimlerin yapılabilmesi, şirketin kanuni yükümlülüklerini yerine getirebilmesi,

gibi amaçlarla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

Kişisel verilerinizin bazı spesifik amaçlarla işlenebilmesi için ise 6698 Sayılı Kanun kapsamında açıkça rızanızı vermiş olmanızı aramaktayız. Herhangi bir platformda açık rızanızı vermiş olmanız halinde, verilerinizin işlenebileceği amaçlar ise aşağıda sayılmaktadır:

 

  • Şirket çalışanlarımız ile ilgili olarak acil bir durum gelişmesi halinde irtibata geçebilmek adına yakınlarına ilişkin bilgiler,
  • Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik veriler gibi özel nitelikli veri kapsamına giren bilgiler,
  • Şirket içi eğitimler, faaliyetler, organizasyonlar gibi amaçlarla seyahat, konaklama ve transfer işlemleri için alınan bilgiler,
  • Şirket içi eğitimler kapsamında alınan bilgiler,
  • Çalışan Portalı üyelikleri açısından alınan bilgiler,
  • Şirket içi işlemlerin yürütülebilmesi amacıyla alınan ve Şirket ERP Sistemlerine kayıt edilen bilgiler

                KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Toplanan kişisel verileriniz; yukarıda sayılan Amaçların gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla kendi iştirakleri ve bağlı ortaklıkları başta olmak üzere; yurt içindeki ve yurt dışındaki iş ortaklarımızla, Müşterilerimizle, tedarikçilerimizle, Müşteriler, denetim şirketleriyle, bankalarla, sigorta şirketleriyle ve sair iş ortaklarımızla, iştiraklerimizle, dışarıdan hizmet alınan üçüncü kişilerle, hukuken yetkili kamu kurumları ve özel kişi ve kurumlar ile 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde paylaşılabilecek ve yurt dışına aktarılabilecektir.

 

4.1   Şirketlerimiz Tarafından Kişisel Verilerin Aktarıldığı 3. Kişiler ve Aktarılma Amaçları

KVK Kanunu madde 10 uyarınca aydınlatma yükümlülüğümüz bulunmakta olup, işbu yükümlülüğümüze istinaden Şirketlerimiz tarafından aktarılan kişisel verilerin hangi kişi gruplarına aktarıldığı hakkında veri sahiplerini işbu metin ile bilgilendirmekte ve aydınlatmaktayız. Şirketlerimiz tarafından aktarılan kişisel verilerin hangi kişi gruplarına hangi amaçlar çerçevesinde aktarılacağı aşağıdaki tabloda kategorize edilmiştir:

  

Veri Aktarımı Yapılabilecek
Kişi Grupları
Kişi Gruplarına İlişkin Açıklama Veri Aktarımının Amacı
İş Ortağı TFM’nin her ne nam adı altında olursa olsun ticari faaliyet yürüttüğü taraflardır. İş ortaklığının kurulabilmesi ve işbu iş ortaklığına konu ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla ve ancak bu amaçla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır.
Tedarikçi TFM’nin ticari faaliyetleri kapsamında aralarındaki hizmet sözleşmesine dayanarak TFM’ye  herhangi bir şekilde hizmet sunan taraflardır. TFM’nin ticari faaliyetlerini yürütmek için gerekli hizmetlerin alınması ve bu hizmetlerin ifa edilebilmesi amacıyla ve ancak bu amaçla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır.
Hissedarlar TFM hisselerine sahip gerçek kişilerdir. TFM’nin şirketler hukuku ve kurumsal iletişim süreçleri kapsamında ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak ve ancak bu süreç faaliyetleriyle sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır.
Şirket Yetkilileri TFM yönetim kurulu üyeleri ve TFM bünyesinde yönetime yetkili diğer gerçek kişilerdir. TFM’nin iş stratejilerinin belirlenmesi, üst düzey yönetimin sağlanması ve gerekli denetimlerin ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılması amaçlarıyla ve ancak bu amaçlarla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır.
Hukuken Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Hukuk Kişileri İlgili mevzuat hükümleri uyarınca TFM’den bilgi ve belge talep etmeye yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk kişileri İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlara ilgili mevzuat kapsamında tanınmış hukuki yetki çerçevesinde ve ancak talep ettikleri amaçla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5      KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİMLEŞTİRİLMESİ 

TFM ve/veya TFM’nin işbirliği içinde olduğu veya yetkilendirdiği temsilciler dahil gerçek ve tüzel kişiler, KVK Kanunu’nun 1. ve 2. Maddeleri uyarınca toplanan kişisel verileri, ilgili mevzuatlar uyarınca işbu verilerin daha uzun süre muhafaza edilmesine cevaz verilen veya zorunlu tutulan haller saklı kalmak kaydıyla; Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesine ve KVK Kanunu’nun 7. Maddesine uygun olarak, mevzuatta öngörülen ve işbu Aydınlatma Metninde belirtilen işlenme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca muhafaza etmektedir. Kişisel verilerin işlenme amacının ortadan kalkması hâlinde re’sen veya veri sahibinin talebi üzerine işbu veriler TFM  tarafından silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

6      KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİNE İLİŞKİN YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ

6.1. Veri Sorumlusu Olarak Yükümlülüklerimiz

KVK Kanunu uyarınca haiz olduğumuz veri sorumlusu sıfatıyla Kanun’un 12. Maddesi ve ilgili sair mevzuattan doğan yükümlülüklerimiz bulunmakta olup; işbu yükümlülüklerimiz gereği kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, bu verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve verilerin muhafazasını sağlamak için gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri teknolojik imkanlarımız çerçevesinde almakta ve bu hususta gerekli denetimleri yapmakta ve yaptırmaktayız. Şirketlerimizce işlenen kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde üçüncü kişiler tarafından elde edilmesi halinde Şirketlerimiz, durumu en kısa sürede veri sahibine ve KVK Kurulu’na bildireceğini, bu hususta Şirket iç yapılanması dahilinde gerekli düzenlemeleri oluşturacağını beyan ve taahhüt etmektedir.

6.2. KVK Kanunu’nun 11. Maddesi Kapsamında Veri Sahiplerine Tanınmış Hakların Etkili Şekilde Kullanılmasını Sağlama Yükümlülüğü

Veri sahipleri, Kanun’un 11. Maddesi uyarınca kendilerine tanınmış haklara ilişkin taleplerini yazılı olarak veya KVK Kurulu’nun belirleyeceği diğer yollarla Şirketlerimize göndermek suretiyle kişisel verilerine ilişkin başvuruda bulunabilirler. Kişisel veri sahibi adına üçüncü bir kişi tarafından talepte bulunulması durumunda ayrıca, başvuruda bulunacak kişi adına noter aracılığıyla düzenlenmiş vekaletnamenin de ibraz edilmesi gereklidir. TFM, veri sahiplerinin mevzuattan doğan bu haklarından yararlanmasını sağlamak için gerekli prosedürü oluşturacağını ve etkili şekilde işleteceğini beyan ve taahhüt etmektedir.

TFM,  Kanun’un 13. Maddesinde öngörüldüğü üzere işbu talebi, talebin niteliğine göre en geç otuz gün süre içerisinde ücretsiz olarak yazılı cevap vermek suretiyle sonuçlandıracaktır. Ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde TFM’nin Kurulca belirlenen tarifedeki ücreti talep etme hakkı saklıdır.

Veri sahiplerinin KVKK md. 11 uyarınca sahip olduğu haklar şunlardır;  

  • Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenmek,
  • Kişisel verileri işlemişse buna ilişkin bilgi talep etmek,
  • İşlenme amacını ve bunların amaca uygun kullanıp kullanılmadığını öğrenmek,
  • Kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilmek,
  • Eksik veya yanlış işlenmesi halinde bunların düzeltilmesini ve şartları gerçekleştiği takdirde bu verilerin silinmesini istemek ve bu işlemlerin üçüncü kişilere bildirilmesini talep etmek,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etmek,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranması halinde zararın giderilmesini talep etmek.

TFM, veri sahiplerinin KVK Kanunu’nun 11. Maddesi uyarınca sahip oldukları haklara ilişkin başvuruları kabul edebileceği gibi, gerekçesini açıklamak şartıyla reddedebilir. Başvurunun reddedilmesi, verilen cevabın yetersiz bulunması veya süresinde başvuruya cevap verilmemesi hallerinde veri sahibinin, Kanun’un 14. Maddesi gereğince cevabı öğrendiği tarihten itibaren otuz ve her halde başvuru tarihinden itibaren altmış gün içinde KVK Kurulu’na şikayette bulunma hakkının mevcut olduğu, aydınlatma yükümlülüğümüz kapsamında veri sahiplerine önemle duyurulur.

İşbu Aydınlatma Metni kapsamında haklarınıza ilişkin taleplerinizi şahsen yazılı olarak, noter aracılığı ile “Şerifali Mah. Türker Cad. Kutup Sk. No:40 K:4 Ümraniye/İst.” adresine, güvenli elektronik imza veya mobil imza ile imzalanarak TFM’nin kayıtlı ve/veya kaydolacak elektronik posta adresine e-posta göndererek, şirketimize daha önce bildirilen ve sistemde kayıtlı bulunan e-posta adresinizden info@tfm.com.tr elektronik posta adresine iletmeniz durumunda, talebin niteliğine göre talebiniz en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır.

 

 

Hizmet Talep Edin!